If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Малко да и дигна кокалите на тая тема .
Днес и аз се освободих от газовете в посока атмосфера.
Дотук 20 - тина километра няма ядове само лек мирис .
Ще я опъвам да видя как се държи - вече с чист въздух на колектора требва да има поне малък ефект.
А принципно (който е слагал такове де) филтърчето на тия газове какво филтрира -входящия въздух който дърпа маторя или и изходящите газове .
Питам да знам като му бодна едно такова дали да му пускам дълъг маркуч или да го крепвам на тиквата директно.
Ту смуче, ту дърпа, няма нужда от маркуче - директно го бодвай на мощука
Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
BMW 328i
Taka хайде да извадим темата от прахта.
Прилагам снимка с обяснение на това как аз се справих с картените газове.
Интерсно ми е ,според вас добре ли съм се справил или нещо не е както трябва....
1- картерна вентилация която преди влизаше в съединениетио преди дросела (на снимката малко съм скъсил маркуча защото беше сцепен и тройника липсва от него).
Този маркуч 1 ще бъде изведен под колата да си духа!
2- маркуча който взима вакуум от колектора и ходи в кетчера. Той също ще бъде изведен под колата, или затапен?! На отвора му от смукатела съм завил тапа и съм премахнал щуцера с клапанчето.
3- Вакуум байпас който е свързан със сервото и стоково смучеше картени газове преди дросела.
Сега е премахнат и сервото влиза директно в смукатела!
1 и 2 в атмосферата, сервото все тая къде ще го вържеш, бъди уверен че затапваш добре че иначе кофти.......
Кечъра не го пипаш........
Ако съм на тебе 2 ще е под колата, 1 някъде настрани - но първоначално експериментирай с меки маркучи за да можеш да ги преместваш за да видиш къде не влизат газовете в купето......
Изчисти си след това дросела за последно, че не се знае след това кога ще ти се наложи....
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
1 и 2 в атмосферата, сервото все тая къде ще го вържеш, бъди уверен че затапваш добре че иначе кофти.......
Кечъра не го пипаш........
Ако съм на тебе 2 ще е под колата, 1 някъде настрани - но първоначално експериментирай с меки маркучи за да можеш да ги преместваш за да видиш къде не влизат газовете в купето......
Изчисти си след това дросела за последно, че не се знае след това кога ще ти се наложи....
Taka и ще направя с маркучите.
Но сега имам драма с оборотите, държи ги 1600. Та се питах дали е заради изолираните вакуми или е заради това ,че като почиствах дросела му разместих клапата за да почистя хубаво около нея.....и ще трябва да се адаптира сега
Виж в EPER, че за да снимам трябва да махам декорацията. И що трябва при дизел да я маха- - така си мажеш, нямаш свещи да зацапваш. А и без това вкарваш изгорели газове
Comment